Rallye GREECE OFFROAD

<strong>Rallye GREECE OFFROAD</strong>

Týden poté ve slunném Řecku na 10. Ročníku Rallye GREECE OFFROAD bylo vše o něčem jiném. Už od začátku byla výborná organizace celého závodu. Párkrát jsme se objevili v rozhovoru pro Cross-country Rally, kde jsme mohli popsat naše pocity ze závodu. Kromě počasí, které bylo převážně deštivé, jsme nemohli Řecku nic vytknout. Naši mechanici makali po celou dobu na plný výkon stejně jako my. Prolog jsme bohužel kvůli velké koncentraci bahna museli prodat. Jeli jsme pomalu, aby nedošlo k poškození auta. Cestou do cíle jsme ovšem jedno nabourané auto potkali, tam jsme se chvíli zdrželi, než jsme ho objeli. V pátek jsme absolvovali 4 rychlostní jízdy o celkové délce 313 km ostré RZ. Fanda s Petrem během rychlostních jízd chytili dobrý rytmus, trať byla dobře značená a celkově to byl dobrý závod. Bylo to náročné, protože celou dobu pršelo, jelo se v horách a v nadmořské výšce, kde nejednoho závodníka bolela hlava z řídkého vzduchu. Všichni jsme měli stejné podmínky, takže pro nikoho to nebylo lehké.

V prvních dvou rychlostních jízdách jsme bohužel ohnuli jedno kolo a na čtvrté poškodili levé přední kolo, ale nebylo to nic s čím by si naši mechanici neporadili, takže jsme ve finále neutrpěli žádné fatální škody.

Během první sobotní RZ  nám na posledních 10-15km selhaly brzdy, ale nakonec jsme dojeli v pořádku. V poslední nám praskla guma, takže jsme ztratili hodně času. Celkově byl závod krásný, ale velice náročný. I přes nepříznivé počasí  mechanici zvládli vždy auto opravit na jedničku. Kvůli opravě servořízení pracovali po celou noc, aby s čistým svědomím mohli nechat kluky vyjet na trať.

V neděli se Fanda zúčastnil místního šampionátu, kde mimo jiné vyprosťoval buginu. Celkově na Rally GREECE OFFROAD Fanda s Petrem dojeli na 7. místě, z kategorie se umístili na krásné 2. příčce.